Süt Dilimi Tarifi

Süt Dilimi


Süt Dilimi Tarifi



Malzemeler;

200 ml krema
1 paket toz k.şanti
1 damla limon
1-2 yemek kaşığı süt

Tarif;

Öncelikle krema malzemeleri mikserle yüksek devirde çırpılır.ve koyu kıvama gelince soğuması için buzdolabına kaldırılır.



Kakaolu Pankek için Malzemeler


2 adet yumurta
1 çay bardağının 2/3 şeker
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nutella (vb)


Tarif;

Yumurta şeker ile eriyinceye kadar çırpılır. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ve diğer tüm malzemeleri ilave edilip son olarak 2 kaŞık nutellada ekleyip hafifce karıştırmaya devam edilir.
Daha sonra ısıttığımız tavaya 1 er kepçe dökerek arkalı önlü pişirilir.
Soğuyan pankeklerin arasına buzdolabından çıkarttığımız kremadan ilave edilip 2 ye katlanır. Taze taze tüketimini tavsiye ederim.
Misafirlerini gelmeden önce hazırlayabilir borcama dizip üzerini streçle kapatırsanız 3/4 saat bekleyebilir. Çok fazla beklemesini tavsiye etmiyorum. Kolay gelsin..


Yorum Gönder

0 Yorumlar