Porsiyonluk Cheesecake Tatlı Tarifleri 10 Kişilik





10 kişilik cheesecake Tatlı Tarifleri


Malzemeler;

1 adet yumurta
200 gr labne peyniri
Yarim paket (100ml) kutu krema
5 yemek kasigi toz seker
1 yemek kasigi nisasta
2 tatli kasigi un
1 adet vanilya

Tabani icin;

1 paketten 4 tane eksik burcak biskuvi
2 yemek kaşığı tereyağı




Yapılışı;

Burcagi robottan cekin. Tereyagini eritip burcaga ilave edip yogurun. Silikon kalilara pay edip cay bardagi ile uzerine bastirin. Kenardaki biskuvi tanelerini kasikla duzeltin. Biskuvilerin birlesmesi icin buzluga kaldirin.
Labne peynirinin fazla suyunu suzun. Sekeri ilave edip tel ile karistirin. Prussuz bir kivam olunca yumurta ve kremayi ilave edip karistirin. (Cok sert hareketlerle karistirmayin)
Un, nisasta ve vanilini ilave edip karistirin.
Buzluktaki silikon kaliplarini cikarin. hazirladiginiz karisimi butun kaliplara pay edin. 
Firin tepsinin yarisina kadar su doldurun. Chesecake kaliplarinida suyun uzerine oturtun. 170 derce firina verin. Pistigini anlamak icin kasikla chesecakin ustune dokunun orta kismi yumusak olmali. Pistikten sonra firini sondurun. Kapagini aralayin 15 dk beklesin. Oda sicakligina gelince buz dolabinda 3,4 saat soguduktan sonra kaliplardan cikarin.

Cikolata sosu icin;

80 gr 1(1 kare paket) sutlu cikolata
100 gr krema
Yapilisi
cikolatayi dograyin. Kremayi kaynatma noktasina getirince ocagi sondurun. Cikolatayi ilave edip karisitirin. Sosunuz o da sicakligina gelince kivam almis olacak. Chesecakelerin ustune dokun. 

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

0 Yorumlar