Nutellali Pamuk Kek Tatlı Tarifleri



Nutellali Pamuk Kek Tatlı Tarifleri


Nutellali Pamuk Kek Tatlı Tarifleri


Malzemeler; 

3 tane yumurta,
1 su bardagi dolusu seker,
1 s.bardagindan bir parmak eksik sut ,
1 s.bardagindan bi parmak eksik siviyag,
3 yemek kasigi nutella,
2 yemek kaşığı kakao,
2 su bardağı silme un,
kabartma tozu,
vanilya.

Yapılışı:

Yumurtalari yikayip kurulayin.
Sarilari ve aklarini farkli kablara ayirin.
Sekerin yarisini sarilarin oldugu kaba alin kalan sekeri diger kaba alin.
Yumurta aki olan kabi mikserle yuksek devirde kopurup seker eriyene kadar cirpin.
Diger kabdaki karisimida seker eriyene kadar cirpin. Sut ve siviyagi yumurta sarilarinin olduğu karisima alip cirpin.
Ayni kaba un kakao kabartma tozu vanilyayi eleyerek karisima dahil edin.
Mikserle purussuz olana kadar cirpin. Ardından nutellayi ilave edin karistirin. Yogun kivamli bi harc olacak bunun uzerine iyice kopurmus olan yumurta akini ilave edin. Sipatula yardimi ile cok yavas bi şekilde alttan uste karistirin sondurmemeye ozen gosterin. Kalibin alt kismi yaglanicak yanlari yaglamayin cunki kek kabarip hafif sonerse yanlardan inmesin. 170º sicak firinda pişirin. Kek cok kabardigi icin hafif sonme gosterebilir. Soguduktan sonra kalipran cikarin cok pofidik oldugu icin yanlari bicakla ayirip kelepceyi oyle acin. Anlatmasi uzun gibi ama on dakikada yapılıyor cok basit ve leziz.
Afiyet olsun...



Yorum Gönder

0 Yorumlar