Poğaça Yapımı


Pogaca tarifi


Zeytinli Ve Cevizli Poğaça Yapımı,


Malzemeler;

125 grm margarin veya tereyağ(oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta + 1 adet akı (sarısı üzerine)
1 su bardağı dilimlenmiş zeytin (ben konserve aldım)
Yarım su bardağı kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu


Tarifi;

Aldığı kadar un (ele yapışmayacak kıvama gelene dek)
Un,Zeytin ve ceviz hariç tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz ve elimizle karıştırmaya başlıyoruz.Ardından ele yapışmayacak kıvama gelene dek yavaş yavaş un ekliyoruz. Kıvama gelene hamura zeytin ve cevizide ekleyip biraz daha yoğuruyoruz.Daha sonra 30 dk kadar üzerini örtüp dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine yumurta sarısınıda sürüp 200 derecelik fırında hafif pembeleşe kadar pişiriyoruz.
(Çok kızarınca poğaçalar sertleşiyor dikkat edelim).
Fırından çıkan misss gibi poğaçalarımız hazır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar