Şakşuka Tarifi


Şakşuka Tarifi


Şakşuka Tarifi


Şakşuka (karışım) anlamına geliyor


Malzemeler
2 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kabak
Arzuya göre yeşil biber de ekleyebilirsiz.
sos malzemeleri;
2 tane orta boy domates
1 kaşık salça
3-4 diş sarımsak


Tarifi;

Öncelikle 2 tane patlıcanı alacalı soyup Kuşbaşı et büyüklüğünde doğrayarak tuzlu suya alın ve yarım saat bekletin. Ardından suya tutup kurulayın. Kızgın yağda patlıcanları kızartıp delikli kepçe ile bir tabağa alın. Ardından havucu ve kabağı da aynı irilikte doğrayın ve aynı yağda birlikte kızarttıktan sonra yine delikli kepçe ile alın ve patlıcanlara ekleyin.

Ayrı bir tavada dövülmüş sarmısakları, rendelenmiş domateslerle ve salçayla 5-10 dakika az yağda soteleyin. Tuzunu da ilave ederek ocağın altını kapatın. Servis tabağına aldığımız patlıcanlı karışımımızın üzerine sosunu döküp soğuk veya sıcak şekilde servise sunabilirsiniz.

Afiyet şifa olsun..

Yorum Gönder

0 Yorumlar