Haşhaşlı Çörek ; Haşhaş Ezmeli Çörek
Malzemeler
3 çay bardağı süt (ılık süt)
100 gr.tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kasığı tuz
½ çay bardağı şeker
Aldığı kadar un
Hamura sürmek için;
3-4 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi
Damak tadınıza göre şeker
Haşhaşı sürülebilir kıvama getirecek kadar (Sıvıyağ)
Yapılışı :
Hamurumuzu yoğurup mayalanması için bir müddet sarıp dinlendiriyoruz... Mayalanan hamuru açıp şekerli haşhaşlı karışımdan sürüp rulo yapıp 2 parmak eninde kesip, Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.
190 derecede üzeri kızarana dek pişirilip soğuduktan sonra afiyetle yiyioruz.
Kolay Gelsin..
0 Yorumlar