Tavuklu Salata


Tavuklu Salata


İşte favorilerinizin arasında olacak nefiss lezzetiyle Tel Şehriyeli Tavuk Salatası ; Tavuklu Salata

Malzemeler;

1 adet tavuk göğsü
1 buçuk su bardağı tel şehriye
Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağı,
Yarım demet maydanoz
1 adet kırmızı biber (çiğden doğranacak)
Yarım limon
1 çay kaşığı tuz
üzerini geçecek şekilde su koyalım.

Üzerine 1 çay kaşığı tuzu serpelim ve eti haşlayalım.

Haşlanan tavuk etlerini bir kaba alalım. Üzerini gececek kadar su ekleyip birazda tuz serpip haşlayalım.

Şehriyeleri sıvı yağda yakmadan kavuralım.

Üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu dökelim suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekem şehriyelerin kapağını açmadan dinlenmesi için bir kenara alalım.
Soğuyana kadar şehriyelerin birbirine yapışmaması için ara ara karıştıralım.

Soğuyan tavuk göğsünü çok ezmeden ince ince ayıralım. (tavuk göğsümüz çok iriyse yarısını kullanalım)

Tavuk eti ile soğuyan şehriyeleri karıştıralım.

Üzerine yıkayıp ince ince doğradığımız maydanozu, arzuya göre mısırı, küp küp doğranmış kırmızı biberi, yarım limonun suyunu ve eksikse tuzunu ilave edip karıştıralım.

Üzerini nane yaprakları ile süsleyip servis edilir.

Arzuya Göre yeşilsoğan, Dereotu, Turşu ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar