Çiğ Börek Tarifi


çi börek


Lezzetli, Pratik, Her evde kolay bulunan malzemelerle yapılabilecek Nefisss bir börek

ÇİĞ BÖREK (Çİ BÖREK Çok lezzetli börek anlamında )

Hamur Malzemeleri

1 çay bardağı yoğurt
1 Yumurta
1 Bardak ılık su
1 tatlı kaşığı Tuz
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak sert kıvamda)

İç malzemeler

250 kg kıyma,
1 adet soğan,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığından biraz az karabiber,
Yarım çay bardağı su (malzemenin kıvamını yumuşatmak için)

Tarifi;

Öncelikle soğanı rendelenir ve kıymamıza tuz,karabiber ve su ile birlikte eklenip yoğurur(3 dakika kadar).
Sonra Derin bir kaba yumurta,Yoğurt,Su ve tuz konulur.Sonra yavaş yavaş un eklenerek yoğurulmaya başlanır.Ve hamurumuz ele yapışmayan sert kıvamda olunca un eklemeyi bırakıp 10 dk daha yoğurulur. Sonra üzerini örtüp 20 dk dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamurdan küçük boy mandalina büyüklüğünde bezeler alınır ve çok az unlanmış tezgahta acabildiğimiz incelik kadar acılır.zar gibi olmasına hiç gerek yok ne kadar açabilirsek kolayından:)Sonra hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan içlerine arzu ettiğiniz kadar ekleyip fotoğraftaki gibi katlanır.Ardından kızgın ve bol yağda arkalı önlü pişirilir.Çok hızlı kızarıyor o yüzden kızartmak için bir kaç böreğiniz hazır olunca kızartma işlemine başlayın.Çok kolay ve çok çok lezzetli mutlaka deneyin.

Afiyet şifa olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar