Karamelli Pasta

Karamelli Pasta tarifi


Karamelli Pasta Tarifi


Yumuşacık kek, arası nefis karamel sos ve üzeri bol çikolatalı bir lezzet

Karamelli Mini Pastacıklar

Malzemeler

3 yumurta
1.5 türk kahvesi fincanı şeker
1.5 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1.5 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu



Tarifi;

Kek için yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sonra diğer malzemelerde eklenip kekimizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküyoruz. ben dikdörtgen borcamda yaptım kekim birazcık daha kalın oldu.180 derecelik fırında 14-15 dakika pişiriyoruz

KARAMEL SOS:
1 su bardağı şeker
90 gr tereyağ
yarım su bardağı krema

Tarifi;

Sos için 1 su bardağı şeker orta ateşte çok fazla karıştırmadan erimesi sağlanır. Dikkat edin yanmasın çok hassastır. Eriyen şekerlere küp küp doğranmış tereyağ dikkatlice eklenir karıştırılır. Sonrasında kremada eklenip kıvam alana dek 1-2 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır soğutulur.
Soğuyan kekimizi bardakla yuvarlak yuvarlak kesiyoruz ve iyice soğumuş ve kıvam almış sostan döküyoruz ve sonrasında üzerine bir parça daha kek ile kapatıp benmari usulu eritilmiş çikolataya batırıyoruz.. Tüm keklere aynı işlemi uyguladıktan sonra mini pastacıklarımız hazır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar