Bugun sizler için
Kibrit Kurabiyesi hazırladım. Buyurun tarife ;
Tatlı Kurabiye Tarifi
MALZEMELER ;
100 gr. Margarin veya Tereyağ
1 çay bar. sıvı yağ
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzeri için ;
150 grm çikolata
Yapılışı;
Oda ısısında margarine, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Sonra pudra şekeri ve nişastayı da ekleyip yoğurmaya devam edin. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru kıvamına getirin. Hamuru tezgaha koyun ve üzerini yağlı kağıtla örtüp merdaneyle açın. (Çok ince olmasın) daha sonra ince ve uzun olacak şekilde bıçakla kesin. 160 derecede fırında 20 dakika kadar pişirin.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya uçlarını batırın. Ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye koyun. Çikolatalar donduktan sonra kurabiyelerimiz servise hazır.
Afiyet şifa olsun...
0 Yorumlar