Kruvasan Tarifi




Araları kat kat mis gibi tereyağı kokusu üstünde kruvasan tarifi;

Kruvasan Tarifi

Malzemeler;

1 s.bardagi sut
1 yumurta aki icine sarisi üstüne
1 yemek kasigi tereyagi ¤yarim tatlı kaşığı seker
yarım tatlı kaşığı tuz
yarim paket yasmaya ve ya 1 paket kuru maya
yarim bardaktan bi parmak az su ¤aldığı kadar un (yaklasik 4 su bardagi kullandim). Arasina surmek icin 150 gr tereyagi (oda sicakliginda yumusamis olmali

Yapılışı;

Un, kurumaya seker ve tuzu bir kaba alip karistirin ortasini acip ilik su sut yumurta aki ve bir yemek kasik tereyagini koyup yogurmaya baslayin. Ele yapismicak ama yumusak purussuz bir hal alana dek hamuru yogurun. 1 saat hava almicak sekilde kapatip ustune ortu serip dinlendirin.
Hamurdan 12 beze alin. Her birini tabak buyuklugunde acin. Aralarına yumusak disarida dinlenmis tereyağı surun. 12 parcayi ust üste getirdikten sonra elinizle bastirin merdane yardımıyla acin. 12-16 adet cikicak sekilde kesin. Bazilarina nutella surup videodaki gösterdiğim sekilde sarin. Yumurta sarisi surun. 30 dk tepsi mayasi icin dinlendirin. Fırında kizarana kadar pisirin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar