Merhaba arkadaşlar son zamanlar sıkça yaptığım ev yapımı coco star tarifini daha önce paylaşmıştım. Sizden gelen olumlu ve olumsuz yorumlara karşılık tarifin püf noktalarını yazma gereği hissettim. Ölçülü yapmasanız dahi tutacak bir tarif aslında.
Kremşantiyi mutlaka soğuk süt ile çırpın.
Hinfistan cevizini ilave edip hamur yoğurur gibi fazla yoğurmayın. Yoksa kremşantinin yapısı bozulur be şekil veremezsiniz. Sadece malzeme birbirine karışsın yeter.
Çikolatayı kalın bir cam kasenin içine koyup kaynayan suyun içine oturtun ve çikolata kasesine su kaçırmamaya dikkat edin.
Çikolata eridikten sonra oda sıcaklığına gelince hindistan cevizi karışımını çikolataya bulayın.
Bunlara dikkat ederseniz nefis bir görüntü elde edersiniz
Coco Star Tatli Tarifi;
Malzemeler;
2 su bardagi hindistan cevizi
2 poset kremsanti
1 su bardagi soğuk sut
2 yemek kasigi pudra sekeri
Disina kaplamak icin 100-150 gr kadar sutlu cikolata
Yapılışı;
Kremsanti ve soguk sutu katilasana kadar cirpin.
Hindistan cevizi ve pudra sekerini ilave edip karıştırın. Hindistan cevizi az gelirse ilave ederek kivamini ayarlayin. Elinizde sekil verin, benmari erimis cikolataya batirip yagli kagida dizin. Buzdolabina koyup cikolatanin donmasini saglayin. Daha sonra servis yapin.
0 Yorumlar