Tiramisu Tarifi


Boll meyveli tiramisu Tarifi


Tiramisu Tarifi

Bol meyveli tiramisu Tarifi


Pandispanya için ;

4 adet yumurta
4 türk.k.fincanı şeker
3,5 türk k.fincan un
3 yemek kaşığı kakao
1 türk k.fincanı ılık su
1 kabartma tozu
1 vanilya

Krema için;

2 fincan un
2 fincan şeker
1 adet yumurta
4 su bardağı süt
1 paket labne peynir
Keki ıslatmak için
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı nescafe
1-2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

Meyve

Yapılışı ;

Yumurta beyazlarını içinde hiç sarı kalmayacak şekilde ayırın. 2 adet çırpma kabı alın birine yumurta beyazı, birine sarısını koyun. Her birine ikişer fincan şeker ilave edin. Yumurta beyazını mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın.Yumurta sarısınıda 2 fincan şekerle 3-4 dk çırpın ve daha sonra yumurta sarısını çıpılmış yumurta aklarına ilave edin ve suyu elenmiş un kabartma tozu vanilya ve kakaoyu ilave edip özleşene kadar nazik hareketlerle karıştırın.Daha sonra 26-28 cm kelepçeli kalıba dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında en az 35- 40 dk pişirin.
Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
Un, şeker, yumurta ve süt bir tencereye alınır ve çırpılır. Ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Ilıyınca içine labne eklenir ve iyice çırpılır.
Pişen pandispanyamızı soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün.1 bardak sıcak suya 2 yemek kaşığı nescafe ve 1-2 yemeğı kaşık şeker ekleyin ve eriyene kadar karıştırın ortadan böldüğümüz kekin alt kısmını 1 er kaşık nescafeli karışımdan dökerek her tarafını ıslatın.Hazırladığımız kremanın yarısını üzerine dökün ve dilediğiniz meyvelerle lezzetlendirin. Kekimizin 2.katını üzerine koyun tekrar nescafeli karışımla ıslatın ve üzerine kalan kremayı döküp bol meyve ile süsleyin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra nefiss tiramisu hazır.

Afiyet olsun!

Yorum Gönder

0 Yorumlar