Islak Kek Tarifi


Islak Kek Tarifi


Islak Kek Tarifi ; islak kek Tarifi

Malzemeler:

150gr Teremyağ (oda sıcaklığında)
4 yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Tepeleme 3 kaşık kakao
2 adet kabartma tozu
1 paket vanilya
2 veya 2 buçuk su bardağı un (akışkan fakat çok sıvı olmasın çok da katı olmasın)


Sosu için:

1 buçuk su bardağı süt (arzuya göre süt miktarını artırıp daha da ıslak yapabilirsiniz)
2 buçuk çorba kaşığı kakao
1 çay bardağının 2/3’ü kadar toz şeker
Tepsiyi yağlamak için:
1 yemek kaşığı Teremyağ
Servis için:
Hindistan cevizi veya fıstık


Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpıyoruz. Teremyağ ve sütü de ekleyip karıştırıyoruz. En son kuru malzemeleri ilave edip yavaşça karıştırıyoruz. Teremyağ ile yağlanmış 35-40 cm lik bir tepsiye karışımı boşaltıp 160-170 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz. Kek fırında pişerken sosunu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri bir kapta şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz. Kek piştikten sonra bir kürdanla delikler oluşturuyoruz ve sosunu döküyoruz. Servis yaparken hindistan cevizi veya fıstıkla ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar