Çatal Kurabiye


Çatal Kurabiye


Çatal Kurabiye ; Catal Kurabiye



Pastane usulü Çatal Tarifi bu enfes lezzet çay saatlerinizin favorisi olucak işte tarifi;


Malzemeler

125 gram tereyağı (yarım paket)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep,
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (3 -4 su bardağı un)


Üzeri için:

Yumurta sarısı
Çörek otu veya susam
Yapılışı;
Oda ısısında yumuşamış margarini ve diğer malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan hamur yoğurun. Daha sonra hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle şerit şeklinde uzatıp ikiye kıvırıp uçlarını birleştirin. Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin ve 180/200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin. Pastaneleri aratmayan lezzetiyle çatal kurabiye hazır.


Afiyet şifa olsun...

Yorum Gönder

0 Yorumlar