Alman Pastası Tarifi


Alman Pastası Tarifi


Alman Pastası Tarifi

Pandispanya malzemesi;

1 su bardağı ılık süt
50gram tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket maya (toz)
1 paket vanilya
5 buçuk 6 bardak beyaz un

Yapılışı;

1. Ilık süt, maya ve şekeri karıştırın. 10 dk bekleyin. Oda sıcaklığındaki yoğurt,yumurta ve tereyağı ilave edip güzelce karıştırın. Unu ve vanilinş azar azar ilave edip yoğurun. Streç filmle hava almayacak şekilde kapatın. 2 saat mayalanmasını bekleyin.
2. Hamuru un serptiğiniz tezgaha alın. Merdane ile açın. Yuvarlak kalıp veya bardakla kesin. Ortalarını da minik yuvarlak kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirn. 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.

Ara Krema Malzemesi;

4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Yapılışı;

Kremşanti ve vanilin hariç bütün malzemeyi tencereye alın iyice karıştırın. Ocağı altını açıp karıştırarak pişirin. Krema ılımaya yakın şantiyi toz olarak ve vanilini ilave edip çırpın. Buzdolabında soğutun.
Çikolata Sosu ;
2 su bardağu süt
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
80gram bitter çikolata
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;

Tereyağı ve çikolata hariç bütün malzemeyi karıstırın pişirin. Kaynadıktan sonra ocağı söndürün. Çikolata ve tereyağı ilave edip karıştırın.
Hamuru ikiye kesin, arasına krema sıkın. Üst kapak kısmını çikolata sosuna batırın.

Afiyet olsun..

Yorum Gönder

0 Yorumlar