1 kilo kapya kırmızı biber
1 tavuk göğsü
Yarım bağ dereotu
Yarım bağ maydanoz
Tarifi;
Yarım bağ yeşil soğan Küçük boy Konserve mısır Limon,tuz,zeytinyağı Tavuk göğsü bir tencereye alınır ve üzerini gececek miktarda su eklenip haşlanır. Kapya biberleri yıkanıp fotoğraftaki gibi üst kısmından uzunlamasına kesilir. Gondol olucak parçalar düz bir kaba konur. Diğer kalan parçalar salatanın içine eklenmek için küp küp doğranır. Haşlanmış ve soğumuş tavuğumuz elimizle didiklenip. Ardından yıkayıp doğradığımız yeşilliklerini ekleyip karıştırılır. Servise yakın zeytinyağı, tuzu ve limonu eklenip karıştırılır ve goldollarımızın içerisine eşit miktarda pay edilip servise sunulur.
Afiyet şifa olsun..
0 Yorumlar