Kandil simiti hazırlamak isteyenler için işte tarifi
MALZEMELER
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ veya margarin
1 yumurta (akı üzerine sarısı içine)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay bardağı sıvıyağ
2 cay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)
Üzerine
yumurta akı + susam
Tarifi;
Tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar un eklenir ve yoğurulur.Yarım saat dinlendirilir.Dinlenen hamura minik simit şekli verilip önce yumurta akına daha sonra susama batırıp 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet şifa olsun:)
0 Yorumlar