Sütlü İrmik Helvası


Sutlu irmik helvasi



Sütlü İrmik Helvası ; Sutlu irmik helvasi

Portakal diliminde Sütlü İrmik Helvası Tarifi


Malzemeler;

2 su bardağı irmik,
125 gr tereyağı,
1 su bardağından biraz fazla toz şeker,
1 buçuk su bardağı süt,
1 buçuk su bardağı su,
Çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın,(ben ekstra olarak yarım portakalın kabuğunu rendeleyip pişme sırasında içine ekledim.)

Hazırlanışı;

Tencereye sütü,suyu ve toz şekeri koyuyoruz ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Başka bir tencereye tereyağını koyup içine çam fıstığını ekleyip pembeleşene kadar kavurup ardından irmiğide ekleyip irmik pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra sıcak sulu ve sütlü karışımı yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim.( dikkat edelim çok sıçrayabilir)
Sonra tarçını ilave edelim ve karıştırıp,5 dk sonra ocağı kapatalım.
Tencerenin ağzını açmadan 15-20 dakika dinlendirildikten sonra yapışma olduysa kaşıkla açarak servise hazır hale getirebiliriz.DİLEYEN BU ÖLÇÜLERLE SADECE SÜTLÜ VEYA SADECE SU İLE YAPABİLİR.

Afiyet şifa olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar