Kabak Çanağında Muhallebi Tarifi


Kabak Canaginda Muhallebi Tarifi


Kabak Çanağında Muhallebi Tarifi ;  Kabak Canaginda Muhallebi Tarifi



Malzemeler;

1 kilo kabak
2.5 bardak şeker ile pişirilir.
1/5 -2 paket petibör bisküvi
Yarım bardak ceviz(isteğe bağlı)
Kabakları Çatalla eziyoruz,İçerisine petibör bisküvilerimizi koyup yoğuruyoruz...Ben cevizde koydum daha lezzetli oldu...Hamur gibi karıştırdığımız bal kabaklarını buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz...

Krema için :

1 kaşık dolusu nişasta
1 kaşık dolusu un
2 bardak süt
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım su bardağı şeker
yarım kaşık tereyağ

Hazırlanışı;

Krema malzemelerini ocakta pişiriyoruz....(Bu krema tarifi tüm tatlılarda kullanabilceğiniz nefis bir tat) Piştikten sonra ılımaya yakın yarım paket krem şanti ekleyip mikserle 10 dk karıştırıyoruz.Buzdolabından aldığımız kabakların ortalarını oyup hindistan cevizine buluyoruz,ve içine kremasını sıkıyoruz,tüm kabaklara aynı işlemi yaptıktan sonra afiyet yiyoruz,ben tadına doyamıyorum eminim sizde çok beğeniceksiniz.

Kolay gelsin

Yorum Gönder

0 Yorumlar