Patlıcanlı Börek Tarifi


Köz Patlıcanlı Börek tarifi;


Tadına doyulmayan en sevdiğim börek tarifi

Köz Patlıcanlı Börek tarifi;

Malzemeler:

300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
6, 7 adet közlenmiş patlıcan
4, 5 adet közlenmiş kırmızı biber
bir tutam maydanoz
tuz, karabiber, sıvıyağ
iç sosu;
1 bardak sıvıyağ
100 gr tereyağı
Yarım çay bardağı su
üzeri için yumurta sarısı

Yapılışı:

Patlıcanları ocakta, biberleri fırında közleyin soğuduktan sonra kabuk ve çekirdeklerinden temizleyin.
İnce doğranmış soğan ve kıymayı biraz yağda kavurun.
Patlıcan ve biberleri küçük şekilde doğrayın ve karışıma lave edip kavurun.
En son maydanozu, karabiber ve tuzuu ayarlayın.
Yufkayı tezgahta açın iç sosundan sürün üzerine biraz un eleyin ve ikiye katlayın. Yarım ay şeklinde olan yufkamızı 6 eşit üçgen parçaya bölün. Hazırladığınız iç malzemeden paylaştırın ve sarın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.



Yorum Gönder

0 Yorumlar