Revani Tatlı Tarifi


Revani Tatlı Tarifi


Kadıboğan (revani) Tatlı Tarifi 

Malzemeler:

150 gr tereyağı
Aldığı kadar un
200 gr toz şeker
1 su bardağı su
1 dilim limon
kaymak (ben kaymak tadında kremşanti sıktım)
toz antep fıstığı

Yapılış:

Yumuşamış tereyağı ve unu geniş bir kaba alıp yoğurun. Hamur kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar yapın, ortasına parmağınızla çok hafif bastırın. Yağlı kağıt serili tepside önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Limon dilimini de ekleyin. Kurabiyeler soğuk şerbet sıcağa yakın ılık olarak dökün. Şerbetini çektikten sonra süsleyin.

Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar