Mayali Hamur Kızartması "Patatesli"

Mayali papatesli Hamur Kizartmasi


Misss gibi kokusuyla Patatesli Hamur Kızartması (mayalı) ; mayalı hamur kızartması patatesli

Malzemeler

2 su bardağı ılık su
3 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı süt (ılık)
Tuz
Un

İÇ HARCI İÇİN:

3-4 adet HaşŸlanmış Patates
Tuz
Toz Kırmızı Biber

KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ


Tarifi

Öncelikle haşlanmış patatesler pulbiber tuz eklenerek püre haline getirilir.
Hamur için su, süt, tuz ve un ile birlikte kuru maya eklenir (insant) ve yoğurulur. Yoğurulan hamurun üzeri örtülüp ılık bir ortamda 2 katı mayalanana kadar bekletilir. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır ve tezgahta parmaklarımızla bastırarak açılır. Sonra iç harcı için pürelediğimiz patates eklenir ve hamuru elimizle kapatılıp ısınmış yağda pembeleşene kadar pişirilir. Nefiss hamur kızartmalarımız hazır.

Afiyet şifa olsun..

Yorum Gönder

0 Yorumlar