Limonlu Cheescake Tarifi
Malzemeler;
700 gr labne peyniri (500gr da oluyor)
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket krema (sek olabilir)
1 paket vanilya (1 bucuk ta kullanabilirsiniz)
2 yemek kasigi nisasta
1 yemek kasigi un
Taban malzemesi;
2 paket burcak biskuvi (tabani daha ince isterseniz 1 bucuk paket biskuvi kullanin)
1 subaragi findik
125 gr tereyagi
Yapılışı;
Biskuvileri ve findiklari robottan gecirin. Erimis tereyagi ile yogurun.
Kelepceli kalibin alt kismini kapatirken yagli kagit serin. Kalibin altini ve yanlarini Aliminyum folyo ile kaplayin. Şimdi hazirlanmis olan biskuvi karisimini kalibin altina bastirarak yerlestirin ve kremaui hazirlayana kadar buzluga atin.
Kremanin yapilisi;
Labneyi ve sekeri genis bi kaba alin ve purussuz olacak sekilde cirpin. Krema nisasta un ve vanilyayi ekleyin tekrar karistirin cok sulandirmayin birbiriyle ozlesince cirpmayi birakin. Yumurtalari teker teker ilave edin her seferinde dusuk devirde biraz cirpin. Bu kremayi kaliba aktarin.
Firini 175° ye ayarlayin. Firin tepsisine su koyup firinin en alt bolumune yerleştirin. Firin telini tam ortaya koyun. 40 ila 60 dakika pisirin. Yanlar sabit ortasi sallaninca pismistir. Firinin kapagini araliklayin bir saat oyle dursun sonra cikarin oda sicakoigina gelince buzdolabinda en az bes saat dursun.
Not:chescake i firina vermeden once tezgaha bi kac kere vurdurunki hava kabarciklari olmasin. Firin bes on dakika önceden isitmis olun.
Limon sos;
2 adet limon
2 yumurta
2 tatli kasigi bugday nisastasi
1 cay bardagi toz seker
1 cay bardagi su
3 tatli kasigi tereyagi
1 cay kasigi vanilin.
Yapılışı;
Limonlar rendenin inve tarafi ile rendeleyin. Sekeri ilave edip bes dk yoğurun. Uzerine limonlarin suyunu sıkın ve seker eriyene kadar cirpin. Seker eriyince suzgecten suzun. Suzdugunuz suyu tencereye alin. Yumurta nisasta ve vanilini ilave edip iyice cirpin. Daha sonra ocagi acin orta ateste kaynama noktasina gelene kadar devamli karistirin. Daha sonra tereyagini ilave edip karıştırın. Chesecake i kaliptan cikarip servis tabagina aldiktan sonra sosu sogumadan dokun ki kolay sekil verebilin.
Afiyet olsun
0 Yorumlar