Güllaç Tarifi

Güllac Tarifi
Güllaç Tarifi



Malzemeler;
8-9 adet güllaç yufkası
1 buçuk litre süt
1.5- su bardağı şeker
Yarım çay bardağı içilebilir gül suyu, isteğe bağlı ( aktarlardan alabilirsiniz)


Tarifi;

Gül suyu kullanmayacaklar vanilin ile aroma katabilirler.
Süslemesinde file fındık, file badem, antep fıstığı, ceviz ve bolca hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Öncelikle sütü ve şekeri ocağa alıyoruz ve şeker eriyene kadar ısıtıyoruz. (kaynamasın) Sonrasında gül suyu veya vanilyamızı ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.
Sonra derin bir borcama güllaç yaprağımızın ilkini yerleştiriyoruz ( kabımız küçükse yaprakları 4 e bölüp yerleştirebiliriz ve sütlü karışımından üzerine döküyoruz. Daha sonra tekrar güllaç yaprağını üzerine seriyoruz ve sütü tekrar üzerine gezdiriyoruz. Bu işleme tüm yapraklar bitene kadar devam ediyoruz. Ardından kalan sütün tamamını güllaçımızın üzerine döküp buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz. Dolaptan çıkınca bolca fıstık fındık hindistan cevizi serpip servise hazır hale getiriyoruz. Dilerseniz ceviz ve fındıktan arasınada dökebilirsiniz. Ben direk üzerine bolca döküyorum yeterli geliyor. Eveeet nefiis güllaçımız hazır deneyecek olanlara şimdiden

Afiyet şifa olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar