Çikolatalı Mousse Tatli Tarifi
Çikolatayı doya doya yiyebilmek için nefis bir tarif. Çikolatanın köpüğümsü halini hayal edin
Çikolatalı Mousse;
250 gr bitter cikolata (ben cogunlukla sutlu kullandim)
3 yumurta aki
2 yumurta sarisi
4 yemek kasigi sut
2 yemek kasigi seker
1 paket kutu krema (pinar kullandim)
Yapılışı;
1. Kremayi cirpacaginiz kabi buzluga kaldirin. Kremayi cirparken kolay katilasmasi icin.
2.Cikolatayi ince dograyin. Ben mari eritin.
3. 4 y.kasigi sut ve 2 y.kasigi sekeri kaynatin.
4. Yumurta sarisini bir kaba alın. Tel ile cirpin bir yandan sicak sutlu sekeri damla damla yavas sekilde dokun.
5. Bu karisima eriyen cikolatayi dokup karıştırin.
6. Yumurta aklarini bir kaba alip benmari oturtup katilasip kar haline gelene dek yogunlasana kadar cirpin.
7. Buzluktaki kabi alin soguk kremayi dokup iyice yogunlasana dek cirpin. Çikolatalı karisima once yumurta akini dokun sondurmeden karistrin. Kremayi da dokup sondurmeden birbirine yedirin. Karisimi kuplara pay edin. En az 3 saat buzdolabinda sogutup servis yapin. Afiyet olsun.
0 Yorumlar