Malagan Muzlu Pasta Tarifi





Muzlu pasta severler

Malagan (muzlu ekler) pasta;

Malzemeler;

Keki için;

4 yumurta
7 yemek kaşığı un
Yatım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı su
Vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı;

Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayrı kaplara alın. Şekerin yarısı bir kaba, yarısını diğer kaba aktarın. Yumurta akini mikserin ucundan düşmeyecek kıvama gelene dek çırpın. Sarısını da çırpın. Sarının olduğu kaba su, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Yumurta akını ilave edin sıpatula ile alttan üste söndürmeden karıştırın.
Borcamı yağlayın kek harcını dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin(fansız).
Bir kutu soğuk krema ile bir poşet şantiyi çırpın. Kekleri muzla aynı boyda olacak şekilde dikdörtgen kesin. Arasına krema sürün.
Üzeri için 200 gr sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerinden dökün her tarafını kaplayın. Donması için 15 dk dolapta bekletin .

Yorum Gönder

0 Yorumlar