Kremsantili Kurabiye Tatli Tarifi


Kremsantili Kurabiye Tatli Tarifi


En kolay ve pratik kurabiye tarifi budur sanıyorum.İçinde sıvıyağ var sadece. Tereyağının oda sıcaklığına gelmesini beklemek derdi yok.

Kremsantili Kurabiye Tatli Tarifi

Malzemeleri

2 poşet kremşanti 
2 su bardağı un 
1 su bardağı sıvıyağ 
1 su bardak ince kiyilmis findik. 

Yapılışı;

Kremsanti (toz olarak) ve yagi birbirine yedirin. Ardından unu yavas yavas ekleyip bir yandan yogurun. Findigi ilave edip yekrar yogurun sekil verin. 180 º firinda kizarana kadar pisirin. Altının yanmamasina dikkat edin. Kurabiyeler firindan cikinca yumusak gibi gözüküyor sogudugu zaman sertlesicektir. 
Üzerine benmari eritilen çikolata sürün ve fıstık serpin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar