Kayısılı Turta

Kayisıli Turta


Kayısılı Turta

Malzemeler;

200 grm margarin (oda ısısında yumuşamış olmalı)
1 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı soğuk su
2 yemek kaşığı yoğurt
kabartma tozu
alabildiği kadar un
Vanilya
500 grm olgun kayısı
süslemek için pudra şekeri

Tarifi;


Margarin, şeker, yumurta ve su ve yoğurdu karıştırıp sonra kabartma tozu ve vanilyayı kulak memesi yumuşaklığında olana dek unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun. Ben porsiyonluk tart kalıbında yaptım. Tarifte klasik bir tart kalıbı veya küçük boy yuvarlak borcam kullanabilirsiniz. Turta hamurunu 30 dk buzdolabında bekletin. Daha sonra hamurdan mandalinadan daha büyük bir beze kopartın ve üzerini kapatmak için bir kenara ayırın.
Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp püre haline getirin ve hamurun üzerine dökün. En üste ayırdığınız hamuru hafif unlayarak açın ve şerit şerit kestikten sonra üzerini kapatın. 170 derece önce ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.Biraz soğuyunca üzerine pudra şekerini serpin. Nefiss lezzetiyle tadına doyum olmayan kayısılı turta hazır.

Afiyet şifa olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar