Kaşarlı Poğaça Tarifi


Kasarli Pogaca Tarifi


Kaşarlı Poğaça Tarifi ; Kasarli Pogaca Tarifi


Malzemeler:

-1 adet yumurta
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı yoğurt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin: Kaşar peyniri

Üzeri İçin:

-1 adet yumurta çok az sıvıyağ ile karıştırılmış olursa daha parlak olur.

Hazırlanışı:
Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp ılık bir ortamda 45 dk dinlendirin.
Kaşar peynirini ince ince dilimleyin.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp avucunuzun ortasında yassılayıp orta kısmına kaşar dilimi koyup yuvarlak şekilde kapatıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında 2 mm boşluk kalacak şekilde düzenli olarak yerleştiriyoruz.Tepsiye Yerleştirmeye tam ortasına bir poğaça koyarak başlarsanız kenarlarına sırayla yerleştirmeye devam edebilirsiniz.
Hazırlanan poğaçaların üzerlerine fırça ile yumurta ve sıvıyağ karışımndan sürüp tepside yaklaşık 1 saat bekletip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.(Tepside bekletmek istemzseniz fırını ısıtmanıza gerek yok)

Afiyet Olsun :)

Yorum Gönder

0 Yorumlar