Gül Böreği Tarifi


Gül Böreği Tarifi


GONCAGÜL BÖREĞİ ; Gül Böreği Tarifi , Gul Boregi Tarifi

Malzemeler ;

4 adet yufka
1 bardak süt
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ

İç malzemeler ;
Peynir, patates veya istediğiniz herşey

Tarifi;

Bir yufka tezgaha serilir ve 4 e bölünür. Yufkayı orta parmağınızla tam ortasından içe doğru döndürün ve süt, sıvıyağ, yumurta karışımından kaşıkla üzerine dökün. Ortasına dilediğiniz malzemeyi ekleyin ve kenarlarından hafifce içe doğru çekerek üzerini kapatın. son olarak ters cevirip fırın tepsisine dizin. Tüm yufkaları aynı şekilde katlayıp tepsiye yerleştirdikten sonra 200 derecelik ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.

Afiyet şifa olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar