Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Çikolatalı Kurabiye


Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler ve Tarifi ;

250 grm tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı nişasta
5 bardak un Oda ısısındaki margarin ve diğer tüm malzemeler yoğurulur..
Daha sonra yağlı kağıdın üzerine hamuru alalım ve tekrar yağlı kağıtla üzerini kapatalım ve merdaneyle açalım (yarım cm kalınlığında) sonra çay bardağı ile yuvarlak şekiller keselim ve parmağımızla ortasına bastırıp çukur oluşturun. Sonra 150 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından ilk çıktığında yumuşak olucaktır soğuduktan sonra benmari usulu erittiğiniz çikolayı tatlı kaşığı yardımıyla kurabiyelere şekil vererek dökün. Çikolatalar kurabiyenin üzerinde donduktan sonra servise hazır. 1 hafta 10 gün bayatlamayan ağızda dağılan nefir kurabiyeler hazır.

Afiyet şifa olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar