Haşhaşlı Çörek


Haşhaşlı Çörek yapımı



Haşhaşlı Çörek

Malzemeler

3 çay bardağı süt
100 gr.tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 tatlı kaşlığı kuru maya
1 çay kasığı tuz
½ çay bardağı şeker
Aldığı kadar un

Hamura sürmek için;

3-4 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi
Damak tadınıza göre şeker
Haşhaşı sürülebilir kıvama getirecek kadar (Sıvıyağ).Hamurumuzu yoğurup mayalanması için bir müddet sarıp dinlendiriyoruz...Mayalanan hamuru açıp şekerli haşhaşlı karışımdan sürüp rulo yapıp 2 parmak eninde kesip,Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.190 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar