Burçaklı Muhallebi Tarifi
4 Su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1.5 kahve fincanı şeker,
1 adet yumurta.
yaklaşık 1.5 paket burçak bisküvi
1 paket vanilya.
Yapılışı;
Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Eğer kıvamı koyu gibi ise çok az süt ekleyebilirsiniz,unun markasına göre süt miktarı değişebilir.pişen muhallebinin içine 2 kaşık labne koyup karıştırıyoruz,Rondodan çekilmiş veya elimizle ufaladığımız bisküvileri cuplara bölüyoruz üzerine muhallebi döküyoruz tekrar bisküvi döküp tekrar muhallebi döküp arzunuza göre süsleyebilirsiniz,isteğe göre borcamda da yapılabilir.
Afiyet olsun
0 Yorumlar