Rulo Pasta

rulo pasta tarifi



Çikolata kremalı rulo pasta ;rulo pasta

Malzemeler Kek için;

4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için:

3 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
120 grm bitter çikolata
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ

Tarifi;

Kek için yumurta akları sarılarılarından ayrılır ve ikiside derin bir kaba alınır. Şekerin yarısını yumurta akına diğer yarısınıda sarılarına konulup ikiside iyice köpürene dek ayrı ayrı kaplarda mikserle çırpılır. Köpürüp şekerin eridiğini gördüğünüzde yumurta akları ve sarılarını birleştirilip vanilya kabartma tozu ve unu eklenip çok hafif karıştırılarak malzemelerin bütünleşmesi sağlanır. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek malzemeleri dökülür 180 derecede ısttığımız fırında en fazla 10 dakika pişirilir. Tabi fırından fırına farkedebilir siz yine kürdan batırıp öyle çıkartın. 10 dakika gecmeden pişen kekimizin üzerine yağlı kağıt serip hafifce rulo yaparak sarıp dinlenmesi için bekletilir. Süt, yumurta, şeker, un, nişasta ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırın ve orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Son olarak tereyağ ve çikolatayıda ilave edip soğuyana kadar bir kenarda bırakın. (Sürülebilir kıvamda değilse buzdolabında bir müddet bekletin.) Daha sonra Yağlı kağıda sardığımız kekimizi çok dikkatli bir şekilde açıp ters çevirip yağlı kağıdını dikkatlice sıyırın.

Daha sonra arasına hazırladığımız ganajı sürüp rulo şeklinde sarın. Dikkatli sarınki parçalanma olmasın. Buzdolabında 6-7 saat dinlendirildikten sonra pastamız servise hazır.
Afiyet şifa olsun...

Yorum Gönder

0 Yorumlar