Pastahane Açma Tarifi
Bildiğiniz tüm açma tariflerini bir kenara bırakın ve pastanelerdeki lezzeti kendi ellerinizle yapın.Tüm püf noktaları ile hamur mayalama işlemini tekrar yazıyorum.Buyrun Tarife
Malzemeler;
Yarım su bardağı ılık süt (sıcağa yakın)
1 su bardağı (sıcağa yakın)ılık su
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya göre)
1 paket kuru maya insant(minik paketlerde olan)İnsant maya kullanıyorum özel bir sebebi yok kuru malzemelerle birlikte hamura atıyorum gayet memnunum dileyen yaşmaya ilede yapabilir.
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Yarım bardak sıvıyağ
5-6 su bardağı un (yumuşak kıvamda ele yapışmayacak kıvama gelene dek un ekleyebilirsiniz)
Hamura şekil verirken sürmek için
2-3 kaşık tereyağ ekstradan eritilir
Üzeri için yumurta sarısı ve çörek otu
Tarifi;
Sıvı malzemeler ısıtıldıktan sonra yoğurma kabına konur. Ardından yavaş yavaş un eklenmeye başlanırken mayasıda eklenir,
ele yapışmayacak kıvama gelene dek yoğurulur. Soğuk günlerde mayalanma işlemini fırınımda yapıyorum.Önceden fırını hafif ısıtıp kapatıyoruz. Ardından mayalanmak üzere sardığımız hamuru fırında yarım saat 1 saat kadar bekletiyoruz. Mayalı hamurlarda mayalanma işlemi gerçekleşmezse hamurunuz sert olur. Mayalanma işlemi gerçekleştiğinde hamur 2 katına çıkmış olucaktır. Mayalanan hamur puf puf kabarır ve pamuk gibi olur...
Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıyoruz yağlı kağıt serilmiş düz bir zemini elimizle yayıyoruz eritilmiş yağı ilave edip içe doğru kıvırarak şekil veriyoruz. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ilave edip 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Afiyet şifa olsun
0 Yorumlar