İmam Sarığı Tarifi ; İmam Sarıgi Tarifi
Malzemeler;
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 buçuk su bardağı un
Krema:
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un(tepeleme)
1 çorba kaşığı nişasta(tepeleme)
yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzerine:
100gr. bitter çikolata 100gr.
Krema Kenarlarına: hindistancevizi
Hazırlanışı;
Yumurtayı ve şekeri köpürüne kadar çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri ekleyip çok az daha karıştırıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı seriyoruz,kek hamurunu güzelce yayıp önceden ısıtılmış 160-180 dereceli fırında pişiriyoruz.
Krema için tüm malzemeleri pişiriyoruz.
Kek soğuduktan sonra Kekimizi Su bardağı veya yuvarlak bir kalıpla dikkatlice kesiyoruz.
Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine bir başka kestiğimiz keki kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz.
Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan 100 ml kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz.
Daha sonra 100 grm çikolata ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
Hazırladığımız çikolatalı ganajı keklerin üzerine 1 er kaşık koyup yayıyoruz.
Tüm keklerimize aynı işlemi uyguladıktan sonra 2-3 saat dinlenen imam sarığımız servise hazır.
0 Yorumlar